Hotan, zondagsmarkt
Door: Eus en Paul
Blijf op de hoogte en volg Paul en Eugemiek
25 Augustus 2011 | China, Hotan
De hele dag is gereserveerd om op ons gemak de zondagsmarkt te bezoeken. We staan daarom relatief vroeg op omdat we verwachten dat met deze warme temperaturen de markt wel vroeg zal beginnen. Als we richting de markt lopen zien we echter minder drukte op straat dan we verwacht hadden. De vraag is of we te vroeg zijn of is deze markt gewoon niet zo groot. Op een kruising gaan we op het trottoir zitten om de opstartende markt gade te slaan. We zijn te vroeg. In de loop van de ochtend breidt de markt zich verder uit en komen er steeds meer kraampjes te staan. Het blijkt een zeer grote markt te zijn die zich over meerdere gedeeltes van de stad verspreid. We zwerven langs de kraampjes en het blijft leuk om dit kleurrijke en levendige geheel te bekijken. Het is een erg leuke markt en we komen op drie toeristen na geen buitenlanders tegen. Mensen weten zelfs niet wat een fototoestel is en wat het doet en we kunnen dus lekker ongegeneerd plaatjes schieten. Dan gaan we op zoek naar de dierenmarkt die we maar niet kunnen vinden. Dus op ons beste Uygurs vragen we het aan een schoenenpoetser. Met "ia, ia, boe, boe, béh, béh" proberen we duidelijk te maken wat we willen, hij lijkt ons te begrijpen en zet ons op een plat karretje en gebaart dat we moeten blijven zitten. En inderdaad na tien minuten rijden komen we op de dierenmarkt aan. Deze hadden we anders nooit gevonden. Op de dierenbazaar worden geiten, kamelen en koeien verhandeld. Dit is een echte mannen aangelegenheid. Voor ons blijft het wegen, keuren en onderhandelen een leuk schouwspel. Als we het hier een beetje gezien hebben pakken we een karretje terug naar het centrum. We kopen nog enkele souvenirs en dwalen nog even rond. We kopen een brood en wat drinken en lopen terug naar ons hotel. Op de hotelkamer hebben we een verlate lunch met worstjes uit Nederland, hhhmmmm! De rest van de middag houden we siësta. 's Avonds eten we nog een keer in het Uygur restaurant van gisteren. Bij binnenkomst komt de jongeman ons meteen begroeten. Deze dag zit er alweer op.
25 Augustus 2011 - 14:32
Rob:
Wat een leuke dag zo op zo'n markt.
Mooie foto's hoor.
Nog heel erg bedankt voor jullie felicitatie-kaart !
Groeten,
Rob Anne-Mieke Myra